U ZAGREBU SE OTVARA PRVA OUTLET KNJIŽARA U HRVATSKOJ

Četvrtak, listopad 25, 2012

U Zagrebu se otvara prva outlet knjižara u Hrvatskoj u kojoj Vas očekuje bogata ponuda knjiga. Kada smo organiziral sajamsku outlet prodaju knjiga u Splitu, kao preteča ovom projektu, prodavali smo oko 100 knjiga u jednom satu, objasnila je Snježana Sremić, direktorica Outlet knjižare.

Nakon godinu i pol dana priprema i ispitivanja tržišta, na 140 četvornih metara prostora Zagreb će dobiti prvu outlet knjižaru s ponudom čak 2000 naslova 30 nakladnika. Outlet počinje s radom idućeg tjedna u Savskoj ulici 95-97, gdje će biti ponuđen bogat i raznolik književni sadržaj za svačiji ukus i džep. Naime, iako je kupnja knjiga na hrvatskim prostorima pala za čak 50%, zbog niskih cijena organizatori ovakve prodaje ne sumnjaju u uspjeh.

– Kada smo organizirali sajamsku outlet prodaju knjiga u Splitu, kao preteča ovom projektu, prodavali smo oko 100 knjiga u jednom satu – objasnila je Snježana Sremić, direktorica Outlet knjižare.

Prije samog otvaranja prostora u Savskoj, prodaja knjiga organizirana je na internetu i sajmovima u gotovo svim krajevima Hrvatske.

– Zadivio nas je uspjeh prodaje gotovo u svim mjestima gdje smo bili – od Slavonije do Makarske, vidjeli smo da ljudi žele kupovati knjige, ali uz pristupačne cijene, jer je pad kupovne moći više nego očit – komentirala je direktorica outleta.

Knjige koje će se naći na policama ove knjižare dolaze iz skladišta nakladnika koji sami biraju naslove koje će poslati u outlet kao i cijene po kojima će se njihova izdanja prodavati. – A cijene su već od pet kuna  – kaže Snježana Sremić ističući da će popusti na pojedine knjige biti i 80%.

(vecernji.hr)

Traženi pojmovi:

  • rasprodaja knjiga zagreb
Advanced Health LTD
Nema Komentara

Iznesi mišljenje