JEFTINA PUTOVANJA ZA USKRS

Srijeda, Ožujak 21, 2012

Uskrs je blagdan koji Hrvati sve češće provode na putu pa za one koji su se ovog Uskrsa odlučili put pod noge, donosimo kratki pregled ponude. Najpopularniji su povoljniji aranžmani koji se kreću od 700 – 2400 kn i uglavnom uključuju prijevoz  autobusom, noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu s tri ili četiri zvjezdice.

Zagrepčani se tradicionalno odlučuju za prelijepu Budimpeštu koja je relativno blizu Zagrebu i ima pristupačne cijene. Odlučite li se, primjerice, Uskrs provesti u mađarskoj prijestolnici, za trodnevno putovanje platit ćete 699 kuna u organizaciji agencije Calypso Zagreb, a ukoliko u kratkom vremenu želite posjetiti osim Budimpešte i gradove Beč i Bratislavu Mondo Travel agencija je pripremila putovanje autobusom i brodom za 999 kn.

Nešto manje od 1.000 kuna stoji trodnevni put u Ravennu, San Marino, Rimini i Bolognu, a za 795 kn svratite na ćevape u Sarajevo ili uživajte u ljepotama austrijskih jezera za 1045 kn, sve u organizaciji agencije Kompas.

U ovom povoljnijem cjenovnom rangu do 1100 kn među popularnijim destinacijama je Prag  – češka prijestolnica, grad piva i zabave. Od ponude agencija svakako preporučamo agenciju Calypso Zagreb koja je specijalizirana za ovu destinaciju, te nudi četvorednevno putovanje po cijeni od 1090 kn uz posjet i gradu Krumlovu.

Zbog bogatog povijesnog nasljeđa pod zaštitom UNESCO-a je i popularno odredište Krakow, koji je do 17. stoljeća bio sjedište poljskih kraljeva, a danas je središte znanosti i kulture srednje i istočne Europe. Uz osnovnu cijenu od 1.645 kuna agencija Kompas uz nadoplatu organizira izlete u Wadowice, rodno mjesto pape Ivana Pavla II, jedan od najvećih srednjovjekovnih rudnika soli u Europi Wieliczke, ali i u najveći nacistički logor smrti Auschwitz.

Ipak, među najpopularnija uskršnja putovanja svrstavaju se obilasci regija poput talijanske Toscane ili francuske Azurne obale, koje po mišljenju mnogih najljepše izgledaju obasjane prvim proljetnim suncem nakon dugih zimskih mjeseci. Među najpovoljnijim putovanjima prema Toscani je ponuda agencije Kompas gdje četiri dana provodite u južnoj Toscani za 1395 kn. Slično je i njihovo putovanje Toskana, i Cinque Terre po cijeni od 1595 kn. Četverodnevno putovanje u prelijepu Toscanu uz lokalne vodiče u Firenci i Sieni u organizaciji agencije Integral Zagreb i Neckermann Putovanja će vas koštati 1590 kn. Uz toskansko središte Firencu s poznatim crkvama, trgovima i muzejima, na uskršnjoj se turi upoznaje Lucca, rodni grad opernog skladatelja Giacoma Puccinija, San Gimignano u pokrajini Chianti, poznat po istoimenom vinu, srednjovjekovnim tornjevima i staroj jezgri s vijugavim uličicama, renesansna Siena gdje je rođena Sveta Katarina te Pisa sa svojim svjetski poznatim kosim tornjem. Tu su još i idealni renesansni grad Pienza, hodočasničko središte San Quirico d’Orcia te Bagno Vignoni, gdje se umjesto glavnog trga u središtu sela nalazi veliki bazen termalne vode čija su terapeutska svojstva poznata od antike.

Obilazak Azurne obale, koji organizira agencija Integral Zagreb stoji 1790 kuna, započinje u Nici šetnjom po tržnici cvijeća i Promenadi Engleza, a već se prvu večer odlazi u kneževinu Monako, gdje se noć može provesti iskušavajući sreću u jednom od poznatih kasina Monte Carla. Vožnjom autobusom kroz najljepša mjesta tog dijela francuske obale upoznaje se i prijestolnica parfema Grasse, Cannes, stari grad Le Suquet s pogledom na Leinske otoke te jedno od najljepših mjesta Provanse, Saint-Paul-de-Vence. Na putu do Italije, u povratku, zaustavlja se i u mondenom ljetovalištu Menton poznatom po plažama, parkovima i nasadima limuna i naranči.

Ljubiteljima sjevera privlačniji će biti obilazak dvoraca Bavarske, na putu do kojih se zaustavlja i u Mozartovom Salzburgu. U bavarskoj prijestolnici Münchenu uz pratnju vodiča razgledava se ljetna kraljevska rezidencija, barokni dvorac Nymphenburg s parkom na čak 800 tisuća metara četvornih, a dan kasnije Neuschwanstein, poznati dvorac bavarskog kralja Ludwiga II. iz 1886. koji je poslužio kao inspiracija za gradnju Disneyjevih dvoraca. Ljubitelji dvoraca za ukupnu cijenu od 1.390 kuna,  u organizaciji agencije Integral Zagreb, mogu posjetiti i Ludwigov manji zamak Linderhof te noviju palaču Herrenchiemsee, izgrađenu po uzoru na dvorac Versailles. Za Splićane je Kompas pripremio slično putovanje po cijeni od 2390 kn.

Za romantičare i one željne prvih proljetnih kava u šarmantnom “gradu svjetlosti” u ponudi je šestodnevno  putovanje  u Pariz i Disneyland u organizaciji agencije Integral Zagreb i Neckermann Putovanja po cijeni od 2390 kn. Ista agencija je pripremila i avanturu u vječni grad Rim po cijeni od 1550 kn. Toliko toga  u Rimu i Vatikanu možete vidjeti i doživjeti da putovanje vrijedi svake lipe. Slobodno se odvojite od grupe i sami istražujte, na svakom koraku se nalaze znamenitosti. Povijest grada duga je skoro 3150 godina i za to vrijeme je Rim bio sjedište Rimskog carstva, Rimske republike, Rimskog kraljevstva, Papinske države, Kraljevine Italije i Republike Italije. Ukoliko se zanesete  ljepotama grada ili zalutate ne brinite se jer zalutati ne možete –  ionako svi putevi vode u Rim.

Koju god od gore navedenih destinacija odaberete nećete pogriješiti, svako putovanje je posebno i neprocjenjivo te uveliko obogaćuje naše živote.

(jeftinoputovati.com)

Advanced Health LTD
Nema Komentara

Iznesi mišljenje