HARVEY NORMAN OTVARA PRVU TRGOVINU U HRVATSKOJ

Četvrtak, Listopad 13, 2011

Trgovački lanac Harvey Norman nastao je u listopadu 1982. iz trgovine u Sydneyju u Australiji koju su osnivali Gerry Harvey in Ian Norman. U 1987. godini poduzeće se svrstalo na australsko burzovno tržište, što je postalo i odskočna daska za njegovo širenje. Gerry Harvey, koji je još uvijek vlasnik 30% poduzeća, postavio je temelje trgovine na malo te poslovne kulture koja je još uvijek pogonska snaga poduzeća. U godini 2009/10 poduzeće Harvey Norman ostvarilo je 4,23 milijarde eura prihoda od prodaje, a u njemu je bilo zaposleno 12 000 ljudi.

Harvey Norman otvorit će u listopadu svoju prvu trgovinu u Hrvatskoj, i to u obnovljenom trgovačkom centru King Cross u Zagrebu. To će biti već 355. trgovina ovog trgovačkog lanca u svijetu. Trgovinu je izgradilo lokalno građevinsko poduzeće AB gradnja, a u njoj će posao naći 80 ljudi, što je u sadašnjim prilikama osobito dobrodošlo. Trgovina će na 9.000 m2 prodajne površine nuditi kupcima najmoderniji namještaj, najbolje električne aparate, najsuvremeniju računarsku opremu i još čitav niz drugih artikala. Time će nastaviti uobičajeno usmjerenje poduzeća koje nastoji kupcima ponuditi kvalitetne proizvode popovoljnim cijenama i ugodnim platežnim uvjetima te udovoljiti želji svojih kupaca. I u Hrvatskoj Harvey Norman će nastojati uključiti u svoju ponudu što veći broj proizvoda tamošnjih proizvođača i time poduprijeti hrvatsko gospodarstvo.

Sukladno praksi poduzeća Harvey Norman trgovina u Zagrebu imat će svoje voditelje odjela. Za svaki odjel voditelj će se brinuti sasvim samostalno, i to za cjelokupno poslovanje – od nabave prodajnih artikala, pronalaženja radne snage i njezinog osposobljavanja, svakodnevnog upravljanja, pa sve do konačnog dobitka. Time trgovački lanac Harvey Norman razvija poduzetništvo kod voditelja odjela i ubrzava rast čitavog poduzeća. Ovaj je sistem unikatan i karakterističan za lanac Harvey Norman.

U Zagrebu će trgovinu Harvey Norman voditi troje voditelja odjela. Vladimir Knapić bit će voditelj odjela za računarstvo i audio-video opremu, Krešimir Vidaković brinut će se o odjelu bijele tehnike, kuhinja, spavaonica i malih kućanskih aparata, a Goran Džabić vodit će odjel namještaja. Voditelj administracije bit će Franka Lulić.

Jo Wieden, generalna direktorica Harvey Normana uz to kaže: »Oduševljeni smo jer ćemo u listopadu otvoriti prvu trgovinu Harvey Norman u Zagrebu. Hrvatska je idealno područje za naše poslovanje, pogotovo zbog toga jer postoji puno sinergije između hrvatskog i australskog načina življenja. Trgovina u Zagrebu bit će jedna od najljepših trgovina u grupaciji Harvey Norman, pa se veselimo da ćemo vam moći ponuditi široku paletu inovativnih i iznimnih proizvoda po nadasve pristupačnim cijenama i dijeliti s vama naše znanje i iskustva. Radujemo se vašoj posjeti našoj trgovini.«

KING CROSS JANKOMIR, Škorpikova 34, 10090 Zagreb

Traženi pojmovi:

  • harvey norman katalog
  • harvey norman zagreb katalog
  • harvey norman zagreb
  • Harvey Norman king cross
  • harvey norman namještaj
  • harvey norman akcija
  • harvey norman
  • hary norman
  • harvey norman zagreb otvorenje
  • harvey norman hrvatska katalog
Advanced Health LTD
Nema Komentara

Iznesi mišljenje